Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου στο Μιλάνο (Photos)

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου στο Μιλάνο (Photos)

Τρεις νεκροί και δέκα σοβαρά τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικού τραίνου έξω από το Μιλάνο.

Το τραίνο, που κινούταν προς την περιοχή Porta Garibaldi, εκτροχιάστηκε γύρω στις 7 το πρωί, σύμφωνα με την RAI. Οι αρχές σύντομα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών. Πολλοί τραυματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

“Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής”, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα RaiNews24 και SkyTG24 μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, επικαλούμενα αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων.

Με ειδικά μηχανήματα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τραίνου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από ιατρική ομάδα στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τραίνο, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. Δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ σχεδόν εκατό φέρουν ελαφρά τραύματα. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να δουλέψουν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το τραίνο ήταν γεμάτο επιβάτες πριν το δυστύχημα. Ένας 25χρονος δήλωσε στη La Republica ότι λίγο πριν τον εκτροχιασμό “το τραίνο άρχισε να τραντάζεται και συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Στη συνέχεια ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, και τότε εκτροχιάστηκε”.

Η Trenord αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Η FNM επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Πιαλτέλο και ότι ο πρόεδρός της Αντρέα Γκιμπέλι μεταβαίνει στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο η FNM δεν διευκρινίζει σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα στη σχετική ανακοίνωσή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter