Τετράωρη διακοπή μαθημάτων στην ΑΣΟΕΕ – Ναρκομανείς στους χώρους του πανεπιστημίου

Τετράωρη διακοπή μαθημάτων στην ΑΣΟΕΕ – Ναρκομανείς στους χώρους του πανεπιστημίου

Σε τετράωρη διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, προχωρά η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί με την παρουσία ναρκομανών στους χώρους του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα, η απόφαση ελήφθη με σκοπό «να ακουστεί από την πολιτεία και την κοινωνία η κραυγή αγωνίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου «τα τοξικο-εξαρτημένα αυτά άτομα προέρχονται κατά κανόνα από το παρακείμενο πάρκο του Πεδίου του Άρεως που αποτελεί τόπο συνάθροισής τους, εισέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του Ιδρύματος και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες στους χώρους του Πανεπιστημίου (τουαλέτες, διαδρόμους, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας), μετά δε τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή». «Η καθημερινή πλέον παρουσία των τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στο Ίδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία των μελών της κοινότητας. Επιπλέον, τα άτομα αυτά συχνά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και εργαζομένων του Ιδρύματος».

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους στο Ίδρυμα, βλάπτεται η ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλεται το κύρος του Πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εν τέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές», αναφέρει η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, ενώ σημειώνει ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποτελέσματα «που να δείχνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter