Τέξας: Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών- 10 άτομα στο νοσοκομείο – Δεν μετακίνησαν τα βαρέλια ενώ ήξεραν ότι έρχεται ο Χάρβεϊ

Τέξας: Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών- 10 άτομα στο νοσοκομείο – Δεν μετακίνησαν τα βαρέλια ενώ ήξεραν ότι έρχεται ο Χάρβεϊ

Ένας βοηθός σερίφη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο εργοστάσιο χημικών της Arkema στο Κρόσμπι του Τέξας, το οποίο επλήγη από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Εννέα άλλοι άνθρωποι εισήχθησαν προληπτικά από μόνοι τους στο νοσοκομείο όταν έγινε γνωστό ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ότι από τις εγκαταστάσεις του έβγαινε μαύρος καπνός.

Η εταιρία απομάκρυνε την Τρίτη τους εναπομείναντες εργαζόμενους στο πλημμυρισμένο εργοστάσιο και η κομητεία Χάρις διέταξε την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου το οποίο παράγει οργανικά υπεροξείδια.

Ο γαλλικός όμιλος Arkema επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες.

“Θέλουμε οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ενήμεροι ότι τα προϊόντα φυλάσσονται σε πολλούς χώρους του εργοστασίου και ότι παραμένει ο κίνδυνος για περισσότερες εκρήξεις”, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

“Παρακαλούμε μην επιστρέφετε στην περιοχή εντός της ζώνης εκκένωσης μέχρι να ανακοινώσουν οι τοπικές αρχές διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν μετά το πέρασμα του Χάρβεϊ, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο εργοστάσιο και τα χημικά που είναι αποθηκευμένα σε αυτό έπαψαν να ψύχονται.

Η εταιρία προειδοποίησε τότε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί μια έκρηξη.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο ανατολικό Τέξας μετά το πέρασμα του Χάρβεϊ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter