Τεχνική συμφωνία μέχρι την Κυριακή αναμένει το Μαξίμου

Τεχνική συμφωνία μέχρι την Κυριακή αναμένει το Μαξίμου

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στο Μαξίμου για την τεχνική συμφωνία με τους δανειστές ενόψει της σημερινής πρώτης συνάντησης με τους θεσμούς. Κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο documentonews.gr σημειώνει ότι «το πλαίσιο της Μάλτας είναι τόσο σαφές που δεν επιτρέπει καμία παρερμηνεία».

Συνεπώς μέχρι την ερχομένη Κυριακή θα υπάρξει απόφαση για το τεχνικό μέρος της συμφωνίας η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου και θα συνοδεύεται όπως είναι φυσικό από την απόφαση για εκταμίευση της δόσης για να καλυφθούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Ιουλίου.

Η ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα των δύο νομοσχεδίων (εργασιακά, ενεργειακά και μέτρα, αντίμετρα) θα γίνει πριν τις 15 Μαΐου.

Από εκεί και μετά, συνεχίζει το ίδιο στέλεχος «υπάρχει το μεγάλο θέμα της συνολικής συμφωνίας» με τις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό plan B για το ενδεχόμενο η συνολική συμφωνία να «τραβήξει» μέχρι το καλοκαίρι ή πολύ περισσότερο μέχρι τις Γερμανικές εκλογές απαντά ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένος δηλώσει πως αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία δεν θα ισχύσουν και τα μέτρα.       

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter