Τηλεδιάσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους των θεσμών

Τηλεδιάσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους των θεσμών

 Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της δ’ αξιολόγησης ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που έγινε, χθες το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των θεσμών.

Ερωτηθείς, αμέσως μετά, κυβερνητικός αξιωματούχος για τα προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε πως «είναι ένα δύσκολο σημείο που έχει πολλά τεχνικά θέματα. Αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε μέχρι τον Ιούνιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προαπαιτούμενων ιδιαίτερα χρονοβόρα θεωρούνται αυτά που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις (ειδικά στην ενέργεια), το κτηματολόγιο, τη στελέχωση του Δημοσίου με νέους διευθυντές κ.λπ.

Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι, πηγές του υπουργείου Οικονομικών (αναφερόμενες σε δημοσιεύματα, τα οποία, επικαλούμενα κοινοτικούς αξιωματούχους, έκαναν λόγο για συμφωνία με τους θεσμούς τον Ιούλιο) δήλωσαν πως «σταθερός προσανατολισμός όλων είναι η 21η Ιουνίου για συνολική συμφωνία σε 4η αξιολόγηση, χρέος, μέθοδο εξόδου και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter