Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον απερχόμενο αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αν και ακόμη δεν γίνει επισήμως γνωστό το περιεχόμενο της επικοινωνίας σύμφωνα με πληροφορίες του Doumentonews.gr, οι δύο άντρες συζήτησαν το Κυπριακό, τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά και το θέμα της παραμονής ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Η Ελληνική πλευρά προσπαθεί να προσεγγίσει την νέα αμερικανική ηγεσία προκειμένου να αποκτήσει μια εικόνα για την πολιτική που θα ασκήσει η διακυβέρνηση Τραμπ, στα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλαδα, από την Παρασκευή οπότε και ορκίζεται ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ταξίδι των Παππά – Καμμένου στις ΗΠΑ

Το γραφείο τύπο του Πρωθυπουργού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, η οποία επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter