Την … ανέστησε ο Λάζαρος

Την … ανέστησε ο Λάζαρος

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο

H AEK είναι αποτελεσματική στα ντέρμπι: μετά τον ΠΑΟΚ νίκησε και τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-0) και στην ουσία έβγαλε νοκ άουτ τους «πράσινους» από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ποιοτικά το παιχνίδι ήταν κάκιστο και την Ενωση… ανάστησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που σκόραρε στο 85’.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν εκτός ρυθμού και οι Χιμένεθ, Ουζουνίδης είχαν δικαιολογημένα παράπονα από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών τους. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων τους, οι οποίοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά. Ηταν όμως ακίνδυνοι και είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο 45λεπτο είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια.

Στο 34΄ο Ανέστης απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Εμποκού, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντίντακ σέντραρε, ο Μάνταλος βγήκε ως κρυφός φορ και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο: Με μία κλασική χαμένη ευκαιρία για την Ενωση. Στο 47΄ο Μπακάκης έβγαλε σέντρα, o Μολέδο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Αλμέιδα αστόχησε με πλασέ από το ένα μέτρο.

Στο 60’ ο προπονητής της ΑΕΚ θέλησε να τονώσει την επίθεση της ομάδας του και γι’ αυτό έριξε στο ματς τους Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο αντί των Αλμέιδα, Μπακασέτα. Ανάλογη κίνηση έκανε και ο Ουζουνίδης χρησιμοποιώντας στο 60’ τον Λέτο αντί του Μόλινς και στο 68΄τον Μπουμάλ αντί του Π. Βλαχοδήμου. Τελικά νικητής στην σκακιέρα ήταν ο Χιμένεθ, καθώς στο 85’ ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Στιλ. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν πανηγύρισε το γκολ προφανώς γιατί έχει φορέσει και την φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Φαίνεται ότι επηρεάστηκαν οι παίκτες από τις απουσίες που είχαμε, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Έχουμε απουσίες, αλλά αυτοί που έπαιξαν έπρεπε να κάνουν περισσότερα πράγματα. Περίμενα περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ ο Χιμένεθ από την πλευρά του, είπε: «Το ξέραμε ότι ο Χριστοδουλόπουλος θα έδινε έξτρα ταχύτητα. Αυτό ήταν το plan b, να τον βάλουμε όπως κάναμε με τον Πανιώνιο και έπιασε».

Ο Θάνος (Γρεβενών) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες, Λέτο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (82′ Πέκχαρτ), Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αλμέιδα (60′ Αραούχο), Μπακασέτας (60′ Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις, Εμποκού (76′ Στάικος), Βλαχοδήμος (68′ Μπουμάλ), Μολίνς (60′ Λέτο), Κλωναρίδης.

———

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

ΠΑΟΚ 5*

Πανιώνιος 4

ΑΕΚ 4

Παναθηναϊκός 2*

*Εκκρεμεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter