Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency) διεκδικεί η Ελλάδα.

Το επίσημο αίτημα θα το υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρόεδρο του Οργανισμού, με τον οποίο θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου.

Όπως δήλωσε στο ο κ. Κατρούγκαλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ένας από τους δυο ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εδρεύουν στο Λονδίνο ( ο άλλος oργανισμός είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών) η έδρα των οποίων θα πρέπει να μεταφερθεί μετά το Brexit σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η ελληνική πλευρά θα ξεκινήσει την Παρασκευή με ρηματική διακοίνωση προς τον Οργανισμό και στη συνέχεια θα θέσει το ζήτημα και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα.

Την έδρα του Οργανισμού διεκδικούν, επίσης, η Πορτογαλία, η Δανία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Σουηδία και οι προοπτικές να μεταφερθεί στην Ελλάδα είναι καλές, καθώς υπάρχει, όπως είπε ο κ Κατρούγκαλος, θετική εικόνα στην Ευρώπη για το ελληνικό φάρμακο.

Θα δώσουμε τη μάχη μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, σημείωσε ο αν.υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αύριο στο Βερολίνο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής. Επίσης, θα μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του SPD ( οι Σοσιαλδημοκράτες) με θέμα την Κοινωνική Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter