Την επαναλειτουργία εμβληματικής κλωστοϋφαντουργίας προανήγγειλε ο Α. Νεφελούδης

Την επαναλειτουργία εμβληματικής κλωστοϋφαντουργίας προανήγγειλε ο Α. Νεφελούδης

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης σημείωσε σε συνέντευξή του στη Βραδυνή πως στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η άμεση επαναλειτουργία ενός εμβληματικού εργοστασίου, της ΕΝ ΚΛΩ.

Πρόκειται την βιομηχανία που έγινε γνωστή ως Ενωμένα Κλωστήρια του ομίλου Λαναρά. Ήταν μία από τις εμβληματικές κλωστοϋφαντουργίες της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1929. Τη δεκαετία 1992-2002 ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της στην Ευρώπη με 17 εργοστάσια στην Ελλάδα και 4 σε βαλκανικές χώρες, ενώ απασχολούσε 2.500 εργαζόμενους. Την τριετία 1999-2002 ήταν στο τοπ 5 του κόσμου παράγοντας προϊόντα μεγάλων αθλητικών εταιρειών, όπως της Nike (και δη κατ’ αποκλειστικότητα) και της Adidas, ενώ είχε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για την ευρωπαϊκή αγορά της ιταλικής Benetton.

Ωστόσο η εμπλοκή στο Χρηματιστήριο, το μονόπλευρο ενδιαφέρον για την τιμή της μετοχής και όχι την παραγωγή, η διαρκής αύξηση της δανειοδότησης έφεραν ως αποτέλεσμα την πτώχευση της επιχείρησης.

Ο κ. Νεφελούδης, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της «ακραίας παραβατικότητας» των Λιπασμάτων Καβάλας, η δικαστική αντιμετώπιση της «απληρωσιάς και παραβατικότητας» των Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδης και η ένταξη των εργαζομένων εκεί σε σχετικά προγράμματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter