Την μεγαλύτερη κατοικία της Ουάσινγκτον για 23 εκατομμύρια δολάρια αγοράζει ο ιδρυτής του Amazon

Την μεγαλύτερη κατοικία της Ουάσινγκτον για 23 εκατομμύρια δολάρια αγοράζει ο ιδρυτής του Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πρόεδρος και ιδρυτής του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, αγόρασε έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ιδιόκτητη κατοικία στην αμερικανική πρωτεύουσα, γράφει η Washington Post.

H εφημερίδα, της οποίας ο Μπέζος είναι ιδιοκτήτης, γράφει ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας είναι ο αγοραστής που δεν κατονομάστηκε του άλλοτε Μουσείου Υφαντουργίας της Ουάσινγκτον, ένα κτίριο 2.500 τετραγωνικών μέτρων με κήπο 650 τ.μ.

Η ιδιοκτησία περιλαμβάνει δύο ιστορικές κατοικίες που χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες ως μουσείο. Τα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνταν με την πώληση αναφέρουν ότι το ακίνητο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρεσβεία ή ιδιωτικό σχολείο.

Ο Μπέζος, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται σε 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, πρέπει να έχει πληρώσει το ποσό.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας φέρεται να έχει πρόθεση να διατηρήσει την κύρια κατοικία του στο Σιάτλ, όπου εδρεύει το Amazon, αλλά να χρησιμοποιεί τη νέα κατοικία ως ένα δεύτερο σπίτι όταν επισκέπτεται την Ουάσινγκτον με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους ή για δεξιώσεις, σύμφωνα με την Washington Post που επικαλείται “πρόσωπο καλά ενημερωμένο για την αγοραπωλησία”.

Το ακίνητο βρίσκεται στη γειτονιά Kalorama με τις αποικιακές κατοικίες, όπου υπάρχουν πολλές πρεσβείες και όπου στους γείτονες του Μπέζος θα συγκαταλέγεται σύντομα η οικογένεια Ομπάμα και η κόρη του εν αναμονή προέδρου Ιβάνκα Τραμπ με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Η κατοικία του ζεύγους Κούσνερ-Τραμπ είναι μικρότερη, εκτείνεται σε 630 τ.μ. και έχει έξι υπνοδωμάτια, γράφει η New York Times. Δεν είναι γνωστό αν το ζεύγος έχει αγοράσει ή νοικιάσει το σπίτι που χτίστηκε το 1923, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Ομπάμα θα πληρώνει ενοίκιο 22.000 δολαρίων το μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη μελλοντική του κατοικία στην οποία θα μετακομίσει μόλις φύγει από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Zillow, το οίκημα που κατασκευάστηκε το 1928 και έχει ανακαινιστεί πλήρως, είναι περίπου 760 τ.μ., έχει οκτώ υπνοδωμάτια, εννέα λουτρά, μεγάλο καθιστικό, πολύ άνετη τραπεζαρία και η αξία του εκτιμάται στα έξι εκατομμύρια δολάρια. Έχει επίσης ξενώνα ο οποίος θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, καθώς η μητέρα της Μισέλ, Μάριαν Ρόμπινσον, ζει μαζί με την οικογένεια επί χρόνια. Στην αυλή υπάρχει αρκετός χώρος για 8-10 αυτοκίνητα, κάτι που θα διευκόλυνε ιδιαίτερα τους άνδρες της φρουράς του Ομπάμα ως πρώην προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter