Την Πέμπτη η κηδεία του «ήρωα του Αιγαίου» – Τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Την Πέμπτη η κηδεία του «ήρωα του Αιγαίου» – Τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί αύριο Πέμπτη στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου που έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη ζωή, σε ηλικία 44 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Αντί στεφάνων

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

Οικονομική στήριξη της οικογένειας

Στην οικονομική στήριξη της οικογένειας του ηρωικού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου και των ανήλικων παιδιών του προχωράει άμεσα -με τις απαραίτητες ενέργειες- το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Κυβερνητική εκπροσώπηση στην εξόδιο ακολουθία 

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 – 2016, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Παπαδόπουλος: Πέθανε ο ηρωικός λιμενάρχης που έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter