Την πυρηνική συντέλεια του κόσμου προβλέπει ο Γκορμπατσόφ

Την πυρηνική συντέλεια του κόσμου προβλέπει ο Γκορμπατσόφ

O πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποιεί ότι για πρώτη φορά «η πυρηνική απειλή μοιάζει πιο αληθινή όσο ποτέ άλλοτε» και φοβάται ότι ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο.

Ο 85χρονος, το όνομα του οποίου συνδέεται με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές του 1990, είπε ότι η ανατροπή της μαζικής παραγωγής όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο θα έπρεπε να είναι η απόλυτη προτεραιότητα του κόσμου.

Ο Γκορμπατσόφ κάλεσε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον νυν πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για τη μείωση των αποθεμάτων των πυρηνικών όπλων σε όλο τον κόσμο.

Σε άρθρο στο Time Magazine, έγραψε ότι «κανένα άλλο πρόβλημα δεν επείγει τόσο σήμερα όσο ο μιλιταρισμός της πολιτικής και μία νέα μαζική παραγωγή εξοπλισμών. Η διακοπή και η αναστροφή αυτής της καταστροφικής παραγωγής πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη».

Ο Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις κινήσεις για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter