Την Τετάρτη απολογείται ο Μπαρμπαρούσης – Φωτογραφίες μετά τη σύλληψη (Photos)

Την Τετάρτη απολογείται ο Μπαρμπαρούσης – Φωτογραφίες μετά τη σύλληψη (Photos)

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά το χουντικό του ξέσπασμα στη Βουλή. Ο βουλευτής παραμένει υπό κράτηση.

Όπως έγινε σαφές, θα αρνηθεί τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

«ΑΤΥΧΗΣ επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης», ήταν σύμφωνα με τον συνήγορό του οι φράσεις του Κων/νου Μπαρμπαρούση, με τις οποίες καλούσε τον στρατό σε πραξικόπημα.

«Αυτή δε η φρασεολογία – κατά τον συνήγορο– προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους».

Η σύλληψη

Λίγο μετά τις 8 το πρωί συνελήφθη στην Πεντέλη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε πειθήνια τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όταν του το ζήτησαν.

Ο Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Εξερχόμενος μάλιστα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φώναξε «η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα σχηματίστηκε και δικογραφία για την προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς στην Αιτωλοακαρνανία καθώς το βράδυ της ίδιας μέρας οδηγώντας το βουλευτικό αυτοκίνητο παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήματα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στα διόδια Μεσολογγίου και κατάφερε να ξεφύγει από τα περιπολικά που τον καταδίωξαν.

Οι πληροφορίες θέλουν μαζί του να έχει προσαχθεί ένα ακόμη άτομο, που μάλλον ήταν το πρόσωπο που τον έκρυβε.

Στις φωτογραφίες ο βουλευτής που κάλεσε το στρατό να παρέμβει ζητώντας τα κεφάλια των πολιτικών…

Επίσης φωτογραφίες από το σημείο της σύλληψής του. 



Από την προσαγωγή του



Το σπίτι στο οποίο συνελήφθη





Το σημείο σύλληψης





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter