Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

«Το ΕΣΡ έχει ορισμένη για αύριο συνεδρίαση στην οποία όλοι ευελπιστούμε ότι θα δούμε τον τελικό κατάλογο των αδειούχων και από την αυριανή και μετά θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα των αδειών» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα σε αποκλεισμένες περιοχές, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για διόρθωση μίας «μνημονιακής αδικίας». Επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για το γεγονός ότι 411.000 πολίτες βρέθηκαν εκτός τηλεοπτικού σήματος στο πέρασμα από το αναλογικό στο ψηφιακό φάσμα με όχημα τη Digea, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με τη μειωμένη της αξιοπιστία υπέκυψε -εθελούσια ενδεχομένως- στις επιταγές αυτού που κάποιοι λένε ελληνική αγορά και κάποιοι άλλοι συμφέρον».

Επισήμανε δε ότι η Πολιτεία δεν έχει την πολυτέλεια να βάζει σε business plan το κόστος για την τηλεοπτική κάλυψη σε περιοχές όπως οι Λειψοί και το Αγαθονήσι και συμπλήρωσε πως «υπάρχει συνταγματική υποχρέωση που πρέπει να καλυφθεί».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε και στο τρίπτυχο που χαρακτήριζε το «ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας». «Κακέκτυπο δημόσιας τηλεόρασης, μη αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί και ανεπαρκές δίκτυο μετάδοσης του σήματος» περιέγραψε, εξηγώντας πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «ερχόμαστε πλέον να κάνουμε και το τρίτο βήμα» μετά την επανασύσταση της ΕΡΤ και την καταβολή τιμήματος για την εκμετάλλευση των τηλεοπτικών αδειών.

Διαβάστε επίσης: Επιφυλάσσονται ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών

Ως προς την οριστικοποίηση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συνεδριάσει την Τετάρτη και αναμένεται να ανακοινωθεί ο τελικός κατάλογος των κατόχων τηλεοπτικής άδειας. «Και από την αυριανή και μετά θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα των αδειών» προανήγγειλε και πρόσθεσε πως «όποιος πει ότι με αυτήν την κυβέρνηση τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν πληρώσει, σφάλλει ή λέει ψέματα».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter