Της ΝΔ της… «ξίνισε» και η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης

Της ΝΔ της… «ξίνισε» και η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης

«Ξίνισε» η ΝΔ και στο σχέδιο επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά και τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ηλιούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Αμπελόκηποι, Μενεμένη).

Για σήμερα, Δευτέρα και με πρωτοβουλία της «Αττικό Μετρό» είχαν κληθεί σε διαβούλευση οι δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και οι φορείς της πόλης προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο επέκτασης που παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Κεντρικής Μακεδονίας και να προχωρήσουν στη χωροθέτηση των σταθμών του μετρό.

Αλλά ο προγραμματισμός δεν άρεσε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε βέβαια να γίνονται έργα, και η Διοικούσα επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τη σημερινή διαβούλευση «προσχηματική»

«Χωρίς εξασφαλισμένους πόρους δεν πρόκειται να προλάβουν να κάνουν τίποτα δυτικά», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ που βλέπει «επίτευξη πολιτικών στόχων» και «προσωπικών φιλοδοξιών».

Αναφέρει μάλιστα και ένα ακόμα «πικρόχολο» σχόλιο:

Ότι το μετρό θα επεκταθεί δυτικά όχι από την κυβέρνηση, αλλά – όπως λέει – από τις κοινωνικές και πολιτικές εκείνες δυνάμεις που πάντοτε πίστευαν στην κατασκευή του έργου.

Και για να μην έχει κανείς απορία για το ύφος και το στόχο της ανακοίνωσης αλλά και για την πικρία της, κλείνει με μία μικροκομματική τοποθέτηση, για όσους είχαν ακόμα απορία:

«…Αυτές οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, εμπιστεύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Σημειώνεται πάντως πως την πρώτη τρύπα του μετρό την άνοιξε στην Εγνατία ο τότε Δήμαρχος Σωτήρης Κούβελας(ΝΔ), το 1986 και από τότε το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί… Τότε είχε μάλιστα προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια δραχμές τα οποία θα προέρχονταν από τα ταμεία του σταθμού του Δήμου TV100… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter