Τι αλλάζει στα τραπεζοκαθίσματα της Αθήνας – «Άνοιγμα» στα πεζοδρόμια

Τι αλλάζει στα τραπεζοκαθίσματα της Αθήνας – «Άνοιγμα» στα πεζοδρόμια

Αυστηρότερο πλαίσιο για τα τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να εξασφαλισθεί περισσότερος ελεύθερος χώρος για τους πεζούς φέρνει ο δήμος Αθηναίων το 2018.

Το νέο πλαίσιο που εισάγει ο δήμος Αθηναίων προβλέπει σημαντικές αλλαγές προκειμένου να ανοίξουν στον πολίτη πεζόδρομοι και πεζοδρόμια.

* δεν θα μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια που είναι μικρότερα των 2,5 μέτρων.

* «έξωση» των τραπεζοκαθισμάτων από πεζόδρομους που έχουν πλάτος μικρότερο των 5,5 μέτρων.

* περιορίζεται αποφασιστικά η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα περίπτερα, με αποσαφήνιση των εξωτερικών στοιχείων που θα μπορούν εφ’ εξής να περιλαμβάνουν.

Αναλυτικότερα:

Πλέον, δεν παραχωρείται προς χρήση τμήμα κοινόχρηστου χώρου σε πεζοδρόμια που έχουν πλάτος μικρότερο των 2,5μ. και σε πεζοδρόμους με πλάτος μικρότερο των 5,5 μ.

Νέες προδιαγραφές στα εξωτερικά λειτουργικά στοιχεία των καταστημάτων (σκιάδια, φυτά)

Σκιάδια (Ομπρέλες): Το ύψος τους πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2,10μ και μικρότερο από 3,50μ. Το συνολικό εμβαδόν τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 16 τμ.

Φυτά: Το ύψος τους πρέπει να είναι έως 0,70μ και η τοποθέτησή τους αποκλειστικά και μόνο κάθετα στη ρυμοτομική γραμμή, ως διαχωριστικά στοιχεία των γειτονικών καταστημάτων.

Ξύλινα δάπεδα (decks): Η τοποθέτησή τους επιτρέπεται μόνο όταν το δάπεδο του κοινόχρηστου χώρου έχει κλίση από 5% έως 10% ή δημιουργεί προβλήματα στην ασφαλή τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος σε περίπτερα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση ενός (1) ψυγείου πώλησης παγωτών, ενός (1) ψυγείου αναψυκτικών και ροφημάτων και δύο (2) σταντ πώλησης εντύπων.

Στα περίπτερα που βρίσκονται μπροστά από κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα ή μνημεία ή ιδιαίτερου κάλλους, δεν θα παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της οικείας Δημοτικής Κοινότητας.

Η νέα Κανονιστική αφορά τις αδειοδοτήσεις με αφετηρία το έτος 2018 και παραμένει σε ισχύ μέχρι την αντικατάστασή της με νέα Κανονιστική.

Όσον αφορά τις υφιστάμενες άδειες τοποθέτησης ξύλινων δαπέδων, αυτές εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 30/6/2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter