Τι αναφέρεται στο νέο καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με υπόδειξη των FIFA-UEFA

Τι αναφέρεται στο νέο καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με υπόδειξη των FIFA-UEFA

Τα κωλύματα του νόμου 2725/99 που «ξήλωσαν» τη διοίκηση Γκιρτζίκη, λόγω της παραπομπής σε δίκη του προέδρου και των συνεργατών του για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», συμπεριλήφθηκαν στο νέο καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο θα ψηφιστεί στην Γενική της Συνέλευση στις 30 Ιουνίου. 

Τα κωλύματα μεταξύ άλλων είναι τα ακόλουθα: «Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος και δεν μπορεί να εκλεγεί ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής όποιος εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 ως ισχύει, δηλαδή όποιος έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος αμετάκλητα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών (3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων. 

Ειδικότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και των ενώσεων-μελών αυτής τα οποία παραπέμπονται με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για τα παραπάνω αδικήματα εκπίπτουν αυτοδίκαια από την ιδιότητά τους και αντικαθίστανται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και του Καταστατικού της αντίστοιχης ένωσης».

Στο νέο καταστατικό της ΕΠΟ που συντάχθηκε με υποδείξεις της FIFA και της UEFA προβλέπονται και τα εξής: α) κάθε ΕΠΣ θα έχει μία ψήφο, όπως και κάθε ΠΑΕ της Super League, οπότε το εκλογικό σώμα μειώνεται σε 71 από 181 μέλη, β)μειώνεται ο αριθμός των μελών της Ε.Ε. από 21 σε 17 με πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γ) δημιουργείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η οποία θα έχει εισηγητικό χαρακτήρα, και δ)η θέση του προέδρου μπορεί να είναι έμμισθη. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/06/22/594b6bf6cd3a1822e7525b69.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter