Τι απαντά η Σκλαβενίτης σε δημοσιεύματα για τις μειώσεις μισθών

Τι απαντά η Σκλαβενίτης σε δημοσιεύματα για τις μειώσεις μισθών

Ο όμιλος Σκλαβενίτη έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μετά την εξαγορά του δικτύου Μαρινόπουλου καθώς ο συνολικός αριθμός εργαζομένων φθάνει τους 20.000. Το δίκτυο καταστημάτων με τα χρώματα του Σκλαβενίτη αριθμεί 495 σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο ενώ πριν την εξαγορά η Σκλαβενίτης με λιγότερα από τα μισά καταστήματα απασχολούσε 8.577 άτομα.

Η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές μισθών αρχικά στα στελέχη που προέρχονται από τον πρώην Μαρινόπουλο. Με βάση όσα γράφτηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες, σε περίπου 300 μεσαία και ανώτερα στελέχη τους ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν άμεσα περικοπές στις αποδοχές τους στα επίπεδα του 40%, ενώ οι εργαζόμενοι με αμοιβές που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ το μήνα θα υποστούν μειώσεις που θα φθάνουν τα 1.000 ευρώ.

Τι απαντά η εταιρία

Η εταιρία έδωσε διευκρινήσεις για τα εν λόγω ρεπορτάζ, διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. Όπως αναφέρει η εταιρία, οι πληροφορίες που αναφέρονται στα ρεπορτάζ δεν ισχύουν στην έκταση και στο βαθμό που περιγράφεται και τονίζουν πως το σχέδιο αφορά έως 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος και όχι περί τα 300, όπως γράφτηκε.

Πηγές της εταιρείας υπογράμμισαν επίσης ότι τα εν λόγω στελέχη «δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο στο νέο όμιλο, αφού τα καθήκοντα που εκτελούσαν στην Μαρινόπουλος καλύπτονται ήδη από στελέχη της Σκλαβενίτης». Προσθέτουν επίσης ότι η μείωση των απολαβών τους, -η οποία είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι λένε οι πληροφορίες- εντάσσεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως η διοίκηση κατέληξε σε αυτή τη λύση, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να προχωρήσει στην απόλυσή τους. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση διοίκησης – εργαζόμενων στον Σκλαβενίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter