Τι απάντησε η γερμανική ομοσπονδία στον Οζίλ για τις κατηγορίες περί ρατσισμού

Τι απάντησε η γερμανική ομοσπονδία στον Οζίλ για τις κατηγορίες περί ρατσισμού

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) απέρριψε με ανακοίνωση τις εναντίον της κατηγορίες από τον Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος γνωστοποίησε την Κυριακή ότι σταματά να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα εξαιτίας του «ρατσισμού και της ασέβειας» που αντιμετώπισε λόγω της τουρκικής καταγωγής του.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά ότι η ομοσπονδία συνδέεται με το ρατσισμό. Η DFB έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την κοινωνική ενσωμάτωση στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια», ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία.

Ο Οζίλ, που αγωνίζεται στην Αγγλία με την Άρσεναλ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της DFB, Ράινχαρντ Γκρίντελ, τον κατηγόρησε για την κακή απόδοση της Γερμανίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, θεωρώντας τον «Γερμανό όταν η ομάδα κερδίζει και μετανάστη όταν χάνει».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο διεθνής μέσος βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής στη Γερμανία, εξαιτίας της φωτογραφίας που έβγαλε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας στη γειτονική χώρα. Η κριτική κορυφώθηκε στη συνέχεια με την κακή παρουσία του παίκτη στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter