Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια μετά την επιχείρηση εκκένωσης (Photos)

Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια μετά την επιχείρηση εκκένωσης (Photos)

Δύο Έλληνες και δύο γερμανοί οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας 40χρονος, Έλληνας, που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για πιθανές σχέσεις με την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς”.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας μεταφέρθηκαν διάφορα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και σημειώσεις.

Ανάμεσα στα ευρήματα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αντιτρομοκτρατικής  είναι δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα σκάνερ που παρακολοθούσε τις συχνότητες της αστυνομίας. Επίσης βρέθηκαν σημειώσεις και σχεδιαγράμματα που πιστεύεται ότι είναι σχέδια για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων. 

Πηγή: Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο κτίριο της Καλλιδρομίου κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μολότοφ και βαριοπούλες | iefimerida.gr

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης με φωτοβολίδα εναντίον της 55χρονής δικηγόρου.

Το κτίριο της οδού Καλλιδρομίου 74 ανήκε στον ζωγράφο Χρήστο Δαγκλή που μετά τον θάνατό του, το 1991, παραχωρήθηκε στο δημόσιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε κάποια δομή για παιδιά. Έκτοτε όμως έμενε αναξιοποίητο και κλειστό μέχρι τον περσινό Οκτώβριο οπότε και άρχισε η κατάληψη. 




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter