Τι έγραψε ο Διονύσης Τεμπονέρας για τη σήραγγα που πήρε το όνομα του πατέρα του

Τι έγραψε ο Διονύσης Τεμπονέρας για τη σήραγγα που πήρε το όνομα του πατέρα του

Ο γιος του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο του 1991, σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομά του σε μία από τις σήραγγες που εγκαινίασε χτες ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει «ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή»,

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έγραψε στο Facebook:

Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του «άνοιγε δρόμους». Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας. Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή. Τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί…

https://www.facebook.com/dionisis.temponeras/posts/1774010732615430

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter