Τι είπαν στις απολογίες τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (Video)

Τι είπαν στις απολογίες τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (Video)

Απόσπασμα από τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα hurriyet. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Άγγελος Μητρετώδης, κατά την απολογία του είπε:

«Περάσαμε κατά λάθος από την τουρκική πλευρά λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Θα μπορούσα τηλεφωνήσω στους άνδρες της μονάδας μου ως υπολοχαγός εάν είχα μια κακή πρόθεση, κάτι που δεν έκανα αλλά είπα στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους προϊσταμένους τους. Επίσης θα μπορούσαμε να τους εμποδίσουμε πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Ακολουθήσαμε τα χνάρια από τα βήματα που είδαμε νομίζοντας ότι ήταν είτε μετανάστες είτε λαθρέμποροι».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούκλατζης σημείωσε πως «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Χθες Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε και το τρίτο αίτημα των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για επανεξέταση της κράτησης τους. 

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter