Τι είπε η δικηγόρος που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες – Προσήχθησαν 25 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης (Video)

Τι είπε η δικηγόρος που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες – Προσήχθησαν 25 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης (Video)

Η προκλητική εμφάνιση έξω από το Εφετείο που πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτιθέμενοι μάλιστα σε δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Από την χρυσαυγίτικη επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, στην οποίαν η ομάδα των χρυσαυγιτών επιτέθηκε με γροθιές.

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό.

 Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. 

Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Οι δηλώσεις της Ευγενίας Κουνιάκη έξω από τη ΓΑΔΑ:

“Κατέβηκα από το τρόλεϊ 14 και αμέσως βλέπω ομάδα 10-15 ατόμων να πηδούν τα αμάξια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και να κυνηγούν κάποιον στο τρόλεϊ, βρίζοντας. Φτάνουν μπροστά μου για να μπουν μέσα στο τρόλεϊ. Εμείς φωνάζαμε ‘σταματήστε’ και στον οδηγό να κλείσει τις πόρτες. Ένας με χτύπησε με φόρα στο πρόσωπο. Περάσαμε απέναντι φωνάζοντας την αστυνομία να τους συλλάβει, υπήρχαν ΜΑΤ, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια. Μόνο δύο αστυνομικοί μας είπαν να πλύνουμε το πρόσωπο και να ηρεμήσουμε. Μετά μάθαμε, ότι έγιναν προσαγωγές αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι αυτός που μας επιτέθηκε, τον οποίο μπορώ να αναγνωρίσω. Δεν ξέρω το όνομά του”, είπε η κυρία Κουνιάκη.

https://www.facebook.com/news247/videos/10154852268691481/

«Μήνυμα» της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των πρώην μελών της, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, ο κ. Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την επίθεση που δέχθηκε το πρωί η συνάδελφός του, Ευγενία Κουνιάκη.

Ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι η κ. Κουνιάκη, η οποία επίσης παρίσταται στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν χτυπήθηκε τυχαία, καθώς είναι γνωστή αντιφασίστρια δικηγόρος, που έχει εκπροσωπήσει θύματα ρατσιστικής και ναζιστικής βίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της ΧΑ λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Δεν πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που δέχεται επίθεση από Χρυσαυγίτες την ώρα που προσέρχεται στη δίκη. Θυμίζω ότι από την πρώτη ημέρα (20/4/2015) δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση δολοφονίας Φύσσα κατέληξαν στο νοσοκομείο αντί για το δικαστήριο. Η Ευγενία Κουνιάκη δεν χτυπήθηκε τυχαία.

Είναι γνωστή αντιφασίστρια δικηγόρος, δραστηριοποιούμενη από χρόνια ως συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, με προεξάρχοντα τα περιστατικά στον Άγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για αυτό. Αυτό είναι το μήνυμα της ΧΑ λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων πρώην μελών της.

Το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αντέχει να κρύβεται για πολύ πίσω από τη συσκευασία του νόμιμου πολιτικού κόμματος. Για μία ακόμα φορά προβάλλει εύλογα η απαίτηση στους κρατικούς θεσμούς για την τιμωρία των δραστών και για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης και την προστασία της κοινωνίας από τους ναζιστές τραμπούκους. Δεν τους φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια, για να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter