Τι είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ (Photos)

Τι είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ (Photos)

Μια σύντομη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου.

Σε παρακολουθώ, είπε ο Αμερικανός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα κατά το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχαν πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ λίγο αργότερα ανέβασε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας:

“Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών”

Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με ξένους ηγέτες:

Ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα

Τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter