Τι γίνεται με τις Ε.Δ.Ε για την αστυνομική αυθαιρεσία – Ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τι γίνεται με τις Ε.Δ.Ε για την αστυνομική αυθαιρεσία – Ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για τα αποτελέσματα αλλά και την χρονική διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων και των ερευνών για τις περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία κατέθεσαν στην Βουλή 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν με αφορμή συγκεκριμένα παραδείγματα «προκειμένου να ολοκληρωθούν τέτοιου είδους Π.Δ.Ε. ή Ε.Δ.Ε. στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μετατίθεται σε άλλα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με συνέπεια να μην γίνεται ευρέως γνωστό το αποτέλεσμα των διενεργηθεισών Διοικητικών Εξετάσεων και να δημιουργείται η εντύπωση αδράνειας, ελλιπούς ανταπόκρισης, ακόμα και αδιαφάνειας στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της ελληνικής Αστυνομίας».

Μάλιστα επισημαίνουν ότι «παραδείγματα τέτοιων συμβάντων αποτελούν οι καταγγελίες για εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον ανήλικων μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στις 27/9/16 ή οι καταγγελίες περί υπερβάλλουσας και αναίτιας χρήσης δακρυγόνων ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές στο Σύνταγμα στις 8/5/16». Επίσης θέτουν το ερώτημα του αν «έχουν υπάρξει κυρώσεις σε αστυνομικά όργανα που προέβησαν σε παράνομη, αντικανονική ή απρεπή συμπεριφορά σε βάρος πολιτών;»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter