Τι λέει η δικαστική απόφαση για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος

Τι λέει η δικαστική απόφαση για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος

Με ημερομηνία 16-1-2017 η πολυαναμενόμενη απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης

των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M, δίνει το πράσινο φως να ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς της άλλοτε ισχυρής αλυσίδας από την Σκλαβενίτης.

Στο κείμενο 144 σελίδων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γίνεται αποδεκτή σχεδόν στο σύνολό της η συμφωνία εξυγίανσης με δύο εξαιρέσεις, ενώ απορρίπτεται η παρέμβαση του Γ. Αρβανιτίδη πως η επικύρωση της συμφωνίας αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση, καθώς ο ισχυρισμός της Αφοί Καρυπίδη περί παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών.

Σε ότι αφορά τις εξαιρέσεις, πρώτον το δικαστήριο ζητεί να απαλειφθεί ο όρος που προβλεπόταν στη συμφωνία και προέβλεπε ότι όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία διαγράφονται σε ποσοστό 100% με την τελεσιδικία της οικείας δικαστικής απόφασης, ενώ δεύτερον έκανε δεκτές τις κύριες παρεμβάσεις της American Bank of Investments Albania και εν μέρει της Σαράντης ΑΕ και ζητεί να διορθωθεί το ποσό της οφειλής προς την Λουξ – Μαρλαφέκας από 170.531 ευρώ που αναγράφεται στη συμφωνία σε 207.980,88 ευρώ.

Η απόφαση πρόκειται να δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20-1-2017, ενώ περίληψη της έγκρισης θα καταχωρηθεί και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Παρ’ ότι η απόφαση είναι θετική, το γεγονός ότι άργησε μία μέρα είχε σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η μία από τις τρεις διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, η οποία λέει ότι έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών, προκαλώντας τόσο νομικά όσο και οικονομικά ζητήματα.

Προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει ένας κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των νομικών τμημάτων των εμπλεκόμενων πλευρών και δεν αποκλείεται να υπάρχουν νεότερα ακόμη και σήμερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter