Τι λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το συλλαλητήριο

Τι λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το συλλαλητήριο

Σαφείς αποστάσεις από το συλλαλητήριο της Κυριακής παίρνει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Στην ανακοίνωση του κόμματός του ωστόσο δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του στην κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, το DiEM25 αναφέρει πως «οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα ”Ναι σε όλα” στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν ”Βάστα Γερούν” το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού».

«Την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του Μακεδονικού είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα» προσθέτει.

«Το DiEM25 Ελλάδας» συνεχίζει «ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των ευρωπαίων, ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ως DiEM25 αγκαλιάζουμε όλους τους δημοκράτες που νιώθουν ταπεινωμένοι και ανήσυχοι από την πολύχρονη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Αυτή τη στιγμή όμως που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με «Ζήτω ο Στρατός» και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter