Τι μπορεί να συμβεί όταν βαριόμαστε στη δουλειά (Photos)

Τι μπορεί να συμβεί όταν βαριόμαστε στη δουλειά (Photos)

Σε μια… νορμάλ μέρα, είναι απίθανο να ονειρευόσαστε να ξοδέψετε 6 ώρες για να μετατρέψετε ένα αβοκάντο σε έργο τέχνης ή για να καλύψετε ολόκληρη τη σελίδα του φορητού υπολογιστή σας με περίπλοκα doodles, αλλά είναι εκπληκτικό το πώς η δημιουργικότητα «εκτινάσσεται» όταν βαριόμαστε…

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Wharton, Adam Grant, η αναβλητικότητα κάνει τον εγκέφαλό σας πιο εφευρετικό και κάποιοι από τους πιο διάσημους στοχαστές (Martin Luther King Jr., Leonardo Da Vinci) ήταν γνωστό πως η καλύτερη δουλειά τους έβγαινε την τελευταία στιγμή.

Αν βρίσκεστε στο γραφείο σας τώρα και αισθάνεστε ένοχοι επειδή δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το project που κανονικά θα έπρεπε να έχετε παραδώσει πριν 2 ώρες, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και κάντε ένα διάλειμμα από το άγχος.

Αντί να κοιτάτε το κενό ή να σερφάρετε στο Διαδίκτυο, αξιοποιήσετε τον χρόνο σας πιο δημιουργικά και -ως διά μαγείας- θα ξεχάσετε τι είναι η βαρεμάρα. Εκτός από τα «ενδιαφέροντα» αποτελέσματα που μπορεί να έχει η δημιουργικότητα σας, θα έχετε στο τέλος και πιο μεγάλη όρεξη να καταπιαστείτε με την (κανονική) δουλειά σας.

Αν τώρα στη «δημιουργική» σας φάση έχετε φτιάξει και κάποιο αριστούργημα σαν αυτά που ακολουθούν, μπορείτε ελεύθερα να τα προσθέσετε στη λίστα…

1. Όταν ψάχνεις κι άλλη χρήση για τα Pringles (εκτός από την προφανή)

2. Γιατί και στο γραφείο μπορείς να κάνεις… σαφάρι

3. Κάποιοι έχουν ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο

4. Όταν βαριούνται οι μηχανικοί…

5. Γιατί μπορείς να πάρεις σκουπίδια και να φτιάξεις έργα τέχνης. Ή… ρομπότ!

6. Κάποιοι έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο

7. Γιατί μπορείς να φτιάξεις wallpaper και με post-it. Παντού.

8. Έχετε βαρεθεί ποτέ σε μαγαζιά με ρούχα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter