Τιμητής του καραμανλισμού ο Μητσοτάκης;

Τιμητής του καραμανλισμού ο Μητσοτάκης;

Ανοίγματα σε όλες τις πτέρυγες του κόμματός του και ισχυρή επίθεση φιλίας στο καραμανλικό μπλοκ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης διάνθισε την ομιλία του με τρεις ονομαστικές αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή και με την επισήμανση ότι το 2009 η Νέα Δημοκρατία είπε «έγκαιρα και έντιμα» την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης παρείχε στήριξη στις επιλογές όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας χωρίς άλλες ονομαστικές αναφορές.

Σε μια ομιλία που πρωτίστως στόχευε στην σύμπνοια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποκάλεσε τους βουλευτές, «συνοδοιπόρους του» και ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανοδική πορεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπεραμύνθηκε της επιλογής του να ζητήσει εκλογές συνδειάζοντάς την με δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση.

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα ή αντίμετρα κάνοντας λόγο για «μεγάλο εκβιασμό» του συνόλου της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση ενώ επέμεινε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η επιλογή να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. αποτελεί «ρεαλιστικό συμφέρον», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «κανιβαλίζει τη χώρα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αντιγράφει τις προτάσεις του Πολ Τόμσεν

«Οι προγραμματικές προτάσεις που παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιγραφή των άρθρων του Πολ Τόμσεν στο μπλογκ του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ και σημειώνει ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, άλλωστε, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης όλες τις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το μόνο τρίγωνο που υπάρχει πίσω από τα παχιά λόγια περί “τριγώνου μεταρρυθμίσεων” είναι το εξής: απολύσεις, διάλυση του κράτους πρόνοιας, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων». Όπως επισημαίνει «σίγουρα είναι κάπως παράδοξο, αν όχι προσβλητικό για τους πολίτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός “διοικητικής απορύθμισης και απολύσεων” να υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στο κράτος».

Σχολιάζει, τέλος, πως «τα θαλασσοδάνεια και οι μίζες από τη Ζίμενς είναι πολύ νωπά στη μνήμη του ελληνικού λαού, όπως και οι πολιτικές ισοπέδωσης του κράτους που ο ίδιος εφάρμοσε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter