«Τίτλοι τέλους» για ένα μεγάλο αστέρι της όπερας (Video)

«Τίτλοι τέλους» για ένα μεγάλο αστέρι της όπερας (Video)

Ο διάσημος Ρώσος τραγουδιστής της Όπερας Ντμίτρι Χβοροστόφσκι απεβίωσε σε κλινική του Λονδίνου. Ήταν 56 χρόνων και την περασμένη νύκτα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε τα δύο τελευταία χρόνια.

Το 1989, σε ηλικία 27 χρονών, ο Ντμίτρι Χβοροστόφσκι κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του BBC “Τραγουδιστής του κόσμου”.

«Ήρθε , τραγούδησε και νίκησε», είχαν γράψει τότε οι Times του Λονδίνου γι’ αυτόν τον ατίθασο σοβιετικό νεολαίο που στην συνέχεια έγινε περιζήτητος απο τα διασημότερα λυρικά θέατρα της υφηλίου — Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου , Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Λυρική Όπερα του Σικάγου , Όπερα του Παρισιού , της Βιέννης , Λα Σκάλα του Μιλάνου.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους μαέστρους, όπως ο Τζέιμς Λιβάιν, ο Μπερνάρντ Χάιτινκ, ο Κλαούντιο Αμπάντο, ο Λόριν Μάαζελ , ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ, ο Βαλέρι Γκέργκιεφ .

Τον Μάιο του 2004 ήταν ο πρώτος ρώσος καλλιτέχνης που έδωσε συναυλία με ορχήστρα και χορωδία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας , η οποία μεταδόθηκε ζωντανα σε 25 χώρες του κόσμου .

Το πάθος για τη δουλειά του δεν τον εγκατέλειψε στη διάρκεια της ασθένειας και των πολλαπλών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter