Τίτλοι τέλους στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis

Τίτλοι τέλους στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis

Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θεόδωρο Δρίτσα, σήμερα διεξήχθη η τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής, κατά την οποία κατατέθηκε το τελικό – διορθωμένο πόρισμα της πλειοψηφίας. Όλα τα κόμματα κατέθεσαν τις πορισματικές τους θέσεις, πλην της Ένωσης Κεντρώων που δεν προσκόμισε το δικό της για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

«Έγινε η τελική ψηφοφορία και η απόφαση στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Επιτροπής να ασκήσει δίωξη για τις κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε πως το πρωί της Παρασκευής όλα τα πορίσματα θα διαβιβαστούν -μαζί με το σύνολο των εγγράφων που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή- στον Πρόεδρο της Βουλής. Να προστεθεί όμως ότι δεν αποκλείεται αυτή η διαδικασία να συντελεστεί τελικά την Τετάρτη προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου ως προς τη διεξαγωγή της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια, η οποία πρέπει να γίνει 15 μέρες μετά την κατάθεση των πορισμάτων.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μετά την κατάθεση των πορισματικών θέσεων θα ακολουθήσει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για να ορίσουν την ημερομηνία που θα συζητηθούν τα πορίσματα στην Ολομέλεια.

 Έπειτα, ολόκληρος ο φάκελος του Novartis – Gate αναμένεται να διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία και θα συνεχίσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter