Το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα γίνουν «Το Σχολείο που Θέλεις» για τους 912 μαθητές τους

Το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα γίνουν «Το Σχολείο που Θέλεις» για τους 912 μαθητές τους

Χάρη στην ενθουσιώδη προσπάθεια γονέων καθηγητών και μαθητών η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το πρόγραμμα θα ανακαινίσει 2 σχολεία.

Με τριπλάσια συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά, χάρη στην ομαδική κινητοποίηση γονέων, μαθητών, καθηγητών, ολοκληρώθηκε η φετινή ψηφοφορία για το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον «Το Σχολείο που θέλεις», που μετατράπηκε σε γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Νικητής αναδείχθηκε το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 23.163 ψήφους ενώ τη δεύτερη θέση στην κατάταξη έλαβε το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με 22.302 ψήφους.

Η κοινή επιθυμία των σχολείων της Θεσσαλονίκης να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους έφερε κοντά τα δύο σχολεία που αιτήθηκαν στην εταιρεία να τα ανακαινίσει μαζί. Με σεβασμό στην προσπάθεια αυτή η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποφάσισε να τροποποιήσει τον αρχικό της σχεδιασμό και να ανταποκριθεί θετικά στο κοινό τους αίτημα. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει με την ανακαίνιση του 14ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης το φετινό καλοκαίρι, και εντός της σχολικής χρονιάς 2017-2018 θα ανακαινίσει και το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών των δύο σχολείων το 2018, το πρόγραμμα θα έχει βελτιώσει συνολικά 15 σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Με ιστορία από το 1932, το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ως Γυμνάσιο Θηλέων και το 1968 εγκαταστάθηκε στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα, όπου φιλοξενεί 612 μαθητές. Το σχολείο διαθέτει 22 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια πληροφορικής, αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής και γήπεδα. Έχει διακριθεί σε πανελλαδικούς και πανευρωπαϊκούς μαθητικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, αντιμετωπίζει ωστόσο σημαντικές ανάγκες καθώς τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν γίνει ουσιαστικές εργασίες συντήρησης. Το 87ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1972 και φιλοξενεί περίπου 300 μαθητές. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν 12 τμήματα πρωινής διδασκαλίας, 4 τμήματα ολοήμερου προγράμματος καθώς και ένα τμήμα ένταξης. Στο ιστορικό του κατέχει σημαντικές διακρίσεις σε αθλητικούς αγώνες και μαθητικούς διαγωνισμούς ωστόσο οι κτιριακές δομές του απαιτούν αρκετές βελτιωτικές παρεμβάσεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μελετώντας τις ανάγκες των σχολείων σε συνεργασία με την αρμόδια τεχνική ομάδα και τη σχολική κοινότητα, θα προχωρήσει στις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, για την ανακαίνισή τους ώστε μαθητές και καθηγητές να έχουν ένα ασφαλέστερο, πιο όμορφο και πιο λειτουργικό σχολείο, «Το Σχολείο που Θέλουν».

Συγχαρητήρια αξίζουν, εκτός από τα νικητήρια Σχολεία και στα υπόλοιπα 18 Σχολεία από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Πυλαίας-Χορτιάτη, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ευαισθητοποίησαν την τοπική κοινωνία με κίνητρο το καλύτερο για τα παιδιά τους. Η εταιρεία, όπως κάθε χρόνο θα επιβραβεύσει την προσπάθειά τους προσφέροντας τους δωροεπιταγές για την κάλυψη πρακτικών αναγκών τους σε εξοπλισμό.

Παρακάτω παρουσιάζεται η τελική κατάταξη των σχολείων, όπως επιβεβαιώθηκε κατόπιν τεχνικού ελέγχου εγκυρότητας, που πραγματοποίησε για λογαριασμό της εταιρείας ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας EY (Ernst&Young).

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια από την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός του να ανταποκριθεί στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί 13 σχολικά κτίρια, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από μία συνολική επένδυση άνω των 1,1 εκ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας για περισσότερους από 4.500 μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter