Το 2017 ήταν η χρονιά της Opel (video)

Το 2017 ήταν η χρονιά της Opel (video)

«Το μέλλον ανήκει σε όλους» είναι το νέο δόγμα της μάρκας Opel. Και η εταιρία τηρεί την υπόσχεσή της. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η Opel λανσάρει τόσα μοντέλα με καινοτόμες τεχνολογίες μέσα σε 12 μήνες.

Το 2017 ήταν χρονιά αλλαγών και της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης στην ιστορία της εταιρίας. Η πιο δυνατή στιγμή ήταν αναμφίβολα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπου ο CEO της Opel, Μίκαελ Λοχσέλερ, παρουσίασε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες: Το συμπαγές SUV Grandland X, το δυναμικό και σπορ Insignia GSi και το περιπετειώδες Insignia Country Tourer. «Συνεχίζουμε τη μεγαλύτερη επέλαση μοντέλων στην ιστορία μας. Έχουμε κάνει σημαντικές προσθήκες στη γκάμα μας τη φετινή χρονιά με το Crossland X crossover, το όχημα ελεύθερου χρόνου Vivaro Life, το Grandland X SUV» εξήγησε ο Λοχσέλερ στη Φρανκφούρτη. «Μαζί με το Groupe PSA δημιουργούμε έναν Ευρωπαίο πρωταθλητή. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να κάνουμε της Γερμανικές τεχνολογίες προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, παραμένοντας πιστοί στο δόγμα της μάρκας μας, το μέλλον ανήκει σε όλους.»

Η χρονιά ξεκίνησε με το λανσάρισμα του νέου Opel Crossland X, του πρώτου μοντέλου που εξελίχθηκε σε συνεργασία με το Groupe PSA. Στιλάτο και ευέλικτο, γιόρτασε την πρεμιέρα του σε ένα κάπως ασυνήθιστο περιβάλλον στο Βερολίνο. Το δεύτερο μέλος της Οικογένειας X – μετά το bestseller Mokka X – έχει όλα τα απαραίτητα γονίδια ενός crossover για εξασφαλισμένη επιτυχία: μία cool εμφάνιση SUV με δίχρωμη έκδοση, κλασικές, κορυφαίες τεχνολογίες Opel, υπερυψωμένα καθίσματα και ένα ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό – και όλα αυτά σε ένα πολύ συμπαγές σχήμα 4.21 m. Αυτή η συνταγή βοήθησε το τολμηρό “αστικό crossover” να γίνει άμεσα το αγαπημένο των πελατών – μέχρι σήμερα, η Opel έχει ήδη λάβει 75.000 παραγγελίες από όλη την Ευρώπη.

Απολαύστε την off-road αίσθηση – το 2017 ήταν για την Opel μία χρονιά στιβαρών, αλλά ταυτόχρονα σπορ και κομψών αμαξωμάτων με μία έξτρα στιλιστική πινελιά. Στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της, η Opel γιόρτασε τον ερχομό της δεύτερης γενιάς Insignia. Μετά την τύπου coupé λιμουζίνα Insignia Grand Sport σειρά είχαν οι επίσης κομψές και εξαιρετικά ευρύχωρες εκδόσεις Insignia Sports Tourer και Insignia Country Tourer station wagon. Και τα τρία έχουν το εξής κοινό: συναρπαστική σχεδίαση, ελαφριά δομή για μία ευέλικτη και απολαυστική οδηγική εμπειρία και επαναστατικές τεχνολογίες όπως η τελευταία γενιά των αντιθαμβωτικών προβολέων IntelliLux LED matrix ή το προσαρμοζόμενο σύστημα τετρακίνησης Twinster με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring), το πιο καινοτόμο σύστημα στην κατηγορία του. Όλα αυτά συμπληρώνουν τη φιλοσοφία “Η Γερμανική ακρίβεια συναντά τη γλυπτική τέχνη ” στην πιο γνήσια μορφή της. Οι εκδόσεις Insignia ήδη έδειξαν τα διαπιστευτήριά τους στο αντίστοιχο περιβάλλον τους όταν λανσαρίστηκαν – η λιμουζίνα και το Sports Tourer εντυπωσίασαν με τις δυνατότητές τους σε περιβάλλον πόλης, ενώ το Country Tourer έδειξε τις ικανότητές του σε ένα χιονισμένο, αλπικό τοπίο. Οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι με την παραγγελίες για το Insignia να ξεπερνούν ήδη τις 90.000.

Η καθημερινή χρηστικότητα και πρακτικότητα σε προσιτή τιμή παρέμειναν δύο από τις βασικές αρετές όλων των μοντέλων Opel. Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τα Vivaro Combi+, Vivaro Tourer και Vivaro Life van που λανσαρίστηκαν το φθινόπωρο. Τα τρία μοντέλα εντυπωσίασαν με τη φινέτσα και ευελιξία τους που τα καθιστούν ιδανικά για επαγγελματικά ταξίδια ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Τέλος, το νέο Opel Insignia GSi και ‘Ο’ διεκδικητής στην ανερχόμενη κατηγορία SUV, το νέο Opel Grandland X, γιόρτασαν το ντεμπούτο τους στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το Insignia GSi είναι ένα κατ’ εξοχήν σπορ εργαλείο, ασυμβίβαστα δυναμικό, ακριβές και αποδοτικό. Υπόσχεται μέγιστη οδηγική απόλαυση με εξαιρετικούς κινητήρες, μικρότερα ελατήρια που χαμηλώνουν το πλαίσιο κατά 10 mm και δυναμικό στυλ, μέσα κι έξω. Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκιμάστηκε και ρυθμίστηκε στην πιο απαιτητική πίστα δοκιμών στον κόσμο, στο θρυλικό Nordschleife του Nürburgring.

Η Opel έχει ήδη δώσει μία γεύση από ένα βιώσιμο μέλλον με το Opel Ampera-e τη φετινή χρονιά. Και ήταν αναμενόμενο που αυτό το επαναστατικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία απαράμιλλη για την κατηγορία του, πλαισίωσε την επίλεκτη ομάδα νικητών του θεσμού “Το Χρυσό Τιμόνι” που κατασκευάζονται στο Rüsselsheim. Ωστόσο, αυτό είναι μόνον η αρχή. Όλα τα Ευρωπαϊκά, επιβατικά μοντέλα Opel θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτρική έκδοση μέχρι το 2024 – είτε ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας ή ένα plug-in υβριδικό, δίπλα σε μοντέλα με πολύ αποδοτικούς κινητήρες καύσης. Η Opel/Vauxhall θα φέρει τέσσερις ηλεκτρικές εκδόσεις στην αγορά μέχρι το 2020. Μεταξύ αυτών είναι το Grandland X PHEV μαζί με μία ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας της επόμενης γενιάς Corsa. Και η προϊοντική επέλαση θα συνεχιστεί με το νέο Opel Combo που θα λανσαριστεί σε λίγους μήνες.

Δείτε το video με την χρονιά του 2017 για την Opel εδώ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter