Το αεροπλανοφόρο Τρούμαν καταφθάνει στην Κρήτη (Photos-Video)

Το αεροπλανοφόρο Τρούμαν καταφθάνει στην Κρήτη (Photos-Video)

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Σούδα αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman».

Το αεροπλανοφόρο της Αμερικής θα παραμείνει στο Μαράθι της Σούδας για πέντε ημέρες καθώς έχει ο απόπλους του έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου.

Το «USS Harry S. Truman» πραγματοποιεί… στάση στην Κρήτη με σκοπό να ανεφοδιαστεί αλλά και να αναπαυθεί το πλήρωμα καθώς εδώ και αρκετό καιρό πλέι στην Δυτική Μεσόγειο.




Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο συμμετείχε σε άσκηση με το Ναυτικό του Μαρόκου και στη συνέχεια πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ ενώ μετά την Κρήτη αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Μέση Ανατολή καθώς θα αντικαταστήσει το «USS Theodore Roosevelt».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «USS Harry S. Truman» συνοδεύουν επτά περίπου αμερικάνικα πλοία ενώ πάνω στο αεροπλανοφόρο υπάρχουν περίπου 6.500 ναύτες!

https://www.youtube.com/watch?v=zttjN_eXGNE

«Θερμή» υποδοχή

Σύμφωνα με το cretapost.gr «θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στο «USS Harry S. Truman» σωματεία και σύλλογοι των Χανίων που αύριο πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

“Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές σε Συρία και Παλαιστίνη οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που εμπλέκουν την χώρα μας και το λαό μας στα παιχνίδια των ενδοιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών προς όφελος των μονοπωλίακών ομίλων και της αστικής τάξης της χώρας μας.

Τα σωματεία που υπογράφουν το κείμενο καλούν το χανιώτικο λαό να συμμετάσχουν μαζικά σε πικετοφορία, την Τετάρτη 23 Μάη στς 7 το απόγευμα στην πλ. Δημ. Αγοράς.

Καλούμε κάθε Χανιώτη –ισσα να διατρανώσει την αντίθεσή του στην παρουσία των «Ράμπο» στην πόλη μας.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία •Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ• Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του ”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter