Το αγγλικό τσάι, ο Χάρι Πότερ, η Premier League και το Brexit

Το αγγλικό τσάι, ο Χάρι Πότερ, η Premier League και το Brexit

Ή -με άλλα λόγια- γιατί χάρηκε η νέα πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ με τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Για «ένα πολύ ευχάριστο μήνυμα προς τον βρετανικό λαό, από τον Δημήτρη Παπαδημούλη» κάνει λόγο, μέσω twitter, η νέα πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης είχε, προηγουμένως, εκφράσει τη δική του άποψη για το Brexit.

«Οι Έλληνες δεν τρελαίνονται για το αγγλικό τσάι, ούτε τους αρέσουν ιδιαίτερα τα φασόλια με ψωμί, αλλά σας εγγυώμαι ότι κάθε Ελληνόπουλο ξέρει ποιος είναι ο Χάρι Πότερ, ενώ έχουμε μεγάλη εκτίμηση στην Premier League» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ΕΕ και διαφωνούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο που εγκαταλείπει την ΕΕ. Θεωρούμε ότι το Brexit αποτελεί μια θλιβερή ημέρα για την Ένωσή μας».

Και συνέχισε: «Ας το παραδεχτούμε όμως. Η Ελλάδα και η Βρετανία έχουν μία ιδιαίτερη σχέση. Έχετε μοιραστεί την ιστορία μας, σας αρέσει ο ήλιος και η άμμος και έχετε απολαύσει 1-2 ποτά στις ταβέρνες μας. Υπάρχουν 11 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι στη Βρετανία, ενώ η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για Άγγλους, Σκωτσέζους, Ιρλανδούς και τους κατοίκους της Κορνουάλης και τους Ουαλούς για διακοπές ή συνταξιοδότηση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα των Βρετανών που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία. Διαφωνούμε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός σας, αλλά το σεβόμαστε. Επειδή είναι στο αίμα μας, στην κουλτούρα μας και στο πολιτικό μας DNA να σεβόμαστε τις δημοκρατικές επιλογές. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν να είναι φιλόξενοι προς τους Βρετανούς, σαν να μην έφυγαν ποτέ από την ΕΕ. Με λίγα λόγια, Βρετανοί είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter