Το Αμβούργο φλεγεται για τους G20 – Αποκλεισμένη στο ξενοδοχείο της η Μελάνια Τραμπ (Video & Photos)

Το Αμβούργο φλεγεται για τους G20 – Αποκλεισμένη στο ξενοδοχείο της η Μελάνια Τραμπ (Video & Photos)

Σε μια σιδερόφραχτη πόλη συνεδριάζουν σήμερα και αύριο οι εκπρόσωποι των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου – G20. Την ίδια ώρα χιλιάδες διαδηλωτές είναι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που οι άντρες της ασφάλειας της Μελάνια Τραμπ δεν επιτρέπουν στην πρώτη κυρία να βγει από το ξενοδοχείο.

Τραμπ, Πούτιν, Μέρκελ και οι άλλοι συμμετέχοντες θα  συζητήσουν τα βασικά θέματα πολιτικής για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα, το εμπόριο, την απασχόληση και την ανάπτυξη, τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Από τα έως τώρα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 159 αστυνομικοί και 45 διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Η αστυνομία του Αμβούργου, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στις συγκρούσεις με ανθρώπους που διαδηλώνουν εναντίον της συνόδου κορυφής της G20, ζήτησε σήμερα ενισχύσεις από άλλες μονάδες στη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
«Το αίτημα βρίσκεται σε εξέλιξη», ώστε να «ανακουφισθούν οι δυνάμεις που εμπλέκονται ήδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

https://twitter.com/Ruptly/status/883323906924437506

Αποκλεισμένη η Μελάνια Τραμπ

Η Μελάνια Τραμπ έχει αποκλειστεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Αμβούργο, εξαιτίας των πολλών διαδηλώσεων κατά της G20 που πραγματοποιούνται στην πόλη, ανακοίνωσαν η εκπρόσωπός της και πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία.

“Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει την άδεια από την αστυνομία να βγούμε από το ξενοδοχείο”, δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA. Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία στην G20 επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε σήμερα τα μέλη της ομάδας BRICS να οικοδομήσουν με προσήλωση μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία, να προαγάγουν την πολυμέρεια και να προωθήσουν την κοινή ανάπτυξη.

Ο Σι παρουσίασε τις προτάσεις του κατά την ανεπίσημη συνεδρίαση των ηγετών της ομάδας αναδυόμενων αγορών, που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική (BRICS), πριν από την συνεδρίαση της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο.

Οι ηγέτες των χωρών BRICS αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και για τις προτεραιότητες της G20 και κατέληξαν σε σημαντικές συμφωνίες για την ενίσχυση της ενότητας και του συντονισμού μεταξύ των χωρών τους, ώστε να βελτιώσουν από κοινού την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Κινέζος ηγέτης, που προήδρευσε της συνάντησης, κάλεσε επίσης τις χώρες BRICS να προωθήσουν την ειρηνική επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και διαφορών και να εδραιώσουν το ρόλο της G20 ως πρωταρχικής πλατφόρμας για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

https://twitter.com/RT_com/status/883293989146963969

https://twitter.com/Ruptly/status/883288037903433732

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter