Το «αντίο» του Πριχιόνι

Το «αντίο» του Πριχιόνι

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο εμβληματικός πλέι-μέικερ της Εθνικής Αργεντινής Πάμπλο Πριχιόνι. Ο 40χρονος μπασκετμπολίστας έπαιξε τις τελευταίες εβδομάδες στην ισπανική Βασκόνια (όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του μεταξύ 2003-9), ενώ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Πριχιόνι κράτησε το πηδάλιο της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου οι Αργεντινοί νίκησαν τη δική μας «επίσημη αγαπημένη» στα προημιτελικά και ανέβηκαν στο βάθρο, με θρίαμβο επί των Λιθουανών στον μικρό τελικό. Την ίδια χρονιά (2008) οδήγησε την Τάου Κεράμικα στον τίτλο της πρωταθλήτριας Ισπανίας και αναδείχθηκε ΜVP της Λίγκας. Μετακόμισε στο ΝΒΑ, τον Ιούλιο του 2012, όπου μάλιστα έγινε ο γηραιότερος «ρούκι» της ιστορίας, σε ηλικία 35 ετών, με τη φανέλα των Νικς.

Ο Πριχιόνι ανακοίνωσε την αποχώρησή του με τους στίχους ενός αργεντίνικου τραγουδιού: «Όλα έχουν έναν σκοπό, όλα έχουν ένα τέλος, όλα τελειώνουν». Και τόνισε, ότι το μπάσκετ θα του λείπει για πάντα. «Ευχαριστούμε για όλα», έγραψε στο Twitter η Ομοσπονδία της Αργεντινής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter