Το αντιπολιτευτικό Βατερλό της ΝΔ

Το αντιπολιτευτικό Βατερλό της ΝΔ

Έχει ενδιαφέρον η κατάρρευση κάθε προσπάθειας άσκησης αντιπολιτευτικής ρητορικής από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του. Κυρίως διότι στερείται λογικής βάσης όταν δεν διαψεύδεται από την ίδια τη ζωή και τις εξελίξεις. 

Ας μη πάω πολύ πίσω. Ας μείνω σε τρία πρόσφατα παραδείγματα.

Παράδειγμα πρώτο. Μόλις προ ημερών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, είπε επί λέξει: «Σεβάστηκα ότι ο Τσίπρας προσπάθησε να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να το καταφέρει ακολούθησε τον δρόμο των εκλογών. Εγώ αυτό το κατάλαβα πολύ καλύτερα από ότι οι άλλοι. Ότι δηλαδή είπε ‘’είμαι αναγκασμένος να κάνω τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκα. Θα κάνω εκλογές, χρειάζομαι νέα εντολή από τους ψηφοφόρους’’». Τι είπε δηλαδή ο Σόιμπλε στον ΣΚΑΙ που ολημερίς κι ολονυχτίς «κωλοτούμπα» τον ανεβάζει «κωλοτούμπα τον κατεβάζει τον πρωθυπουργό; 

Το αυτονόητο. Ότι η κατά τον ΣΚΑΙ «κωλοτούμπα» του πρωθυπουργού έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Τόσο απλά.

Παράδειγμα δεύτερο: Στην προσπάθειά της η ΝΔ να αποδομήσει το κυβερνητικό success story διατείνεται ότι το υπερπλεόνασμα οφείλεται αφενός στην υπεφορολόγηση αφετέρου στη στάση πληρωμών του κράτους. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Για την υπερφορολόγηση η κυβέρνηση Τσίπρα μείωσε μόνο το αφορολόγητο και αύξησε τους μειωμένους συντελεστές στα νησιά. Τα υπόλοιπα τα βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τα ληξιπρόθεσμα ακόμη και οι θεσμοί αναγνώρισαν προ ημερών ότι τον τελευταίο μήνα το κράτος «έριξε» στην αγορά 1.2 δισ. 

Παράδειγμα τρίτο: Το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ το τελευταίο διάστημα είναι το «νόμος και τάξη». Εκεί στο Μοσχάτο θέλουν να μας πείσουν ότι οι μολότοφ στα Εξάρχεια ανακαλύφθηκαν επί Αλέξη Τσίπρα και ότι οι αναρχικοί δεν υπήρχαν επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Πέρα από αστείο το επιχείρημα είναι και επικίνδυνο αν αναλογιστεί κανείς τα στραβά μάτια των στελεχών της στις ασχήμιες της Χρυσής Αυγής και τις σχέσεις με τους ισχυρούς του χρήματος τα ονόματα των οποίων παρελαύνουν στις διάφορες λίστες αλλά και τις σχέσεις με ποινικούς με πρόσφατο παράδειγμα το δημοσίευμα του Documento για τα ρουσφέτια και τις διευκολύνσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος. 

Το θέμα μάλιστα θα το βρει μπροστά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση την ερχόμενη Παρασκευή στη συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από το success story Τσίπρα. 

Και από καταγγέλλων ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί απολογούμενος για τον συνεργάτη του. Αφήστε που αναγκάστηκε να δώσει και συγχαρητήρια στην ΕΛΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 29χρονου με τα «τρομοδέματα». Αλλά αυτά παθαίνει όποιος θεωρεί πως το «νόμος και τάξη» ισχύει μόνο όταν σχετίζεται με ότι ο ίδιος θεωρεί «ακροαριστερή τρομοκρατία» και κλίνει τα μάτια σε πραγματικά άβατα όπως για παράδειγμα το Μενίδι ή στις σχέσεις συνεργατών του με ποινικούς.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter