Το Ανώτατο Δικαστήριο αφήνει τον Τραμπ να μπλοκάρει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αφήνει τον Τραμπ  να μπλοκάρει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Επανέρχεται «θριαμβευτικά» για τον Τραμπ η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για μουσουλμάνους από Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για τη σχετική ταξιδιωτική οδηγία, με ψήφους 5-4.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Τραμπ είχε ξεσηκώσει διεθνές κύμα αντιδράσεων, πλέον όμως επανέρχεται στο προσκήνιο, δίνοντας στον Αμερικανό πρόεδρο την πρώτη του ουσιαστική νίκη στο θέμα.

Έτσι τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου για πολίτες που προέρχονται από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι προσφεύγοντες κατά της ταξιδιωτικής οδηγίας δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι παραβιάζει τη νομοθεσία και το αμερικανικό σύνταγμα.

“Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά μια τεράστια νίκη για τον αμερικανικό λαό και το Σύνταγμα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ. “Η απόφαση αυτή είναι επίσης μια ώρα πλήρους δικαίωσης μετά από πολλούς μήνες υστερικών σχολιασμών από τα μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς πολιτικούς οι οποίοι αρνούνται να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να ασφαλίσουν τα σύνορά μας και τη χώρα μας”, πρόσθεσε.

“Όσο θα είμαι πρόεδρος, θα υπερασπίζομαι την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και θα αγωνιστών για ένα μεταναστευτικό σύστημα που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και των πολιτών τους”, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε αντιδράσει αρχικά μέσω του Twitter, με ένα μήνυμα που έγραφε: “Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ. Γουάου”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter