Το απλό «κόλπο» της ΕΛΑΣ εξουδετέρωσε τον 62χρονο επίδοξο αυτόχειρα (Photos)

Το απλό «κόλπο» της ΕΛΑΣ εξουδετέρωσε τον 62χρονο επίδοξο αυτόχειρα (Photos)

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον 62χρονο στην Έξω Αγυιά της Πάτρας, ο οποίος είχε οχυρωθεί στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα.

Ο άνδρας έκανε γνωστές τις προθέσεις του το απόγευμα του Σαββάτου και αμέσως στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, με την εντολή να μην πράξουν τίποτα έως ότου εμφανιστούν οι ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, απέκλεισαν τη γύρω από την πολυκατοικία περιοχή, ώστε να κάνουν απερίσπαστοι το έργο τους.

Από την αρχή της υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, εφάρμοσαν την τακτική της εξάντλησης του 62χρονου, η οποία και απέφερε καρπούς.

Οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ Χρήστος Κέφαλος και Γιώργος Λυγερός ανέλαβαν να κάνουν τις διαπραγματεύσεις με τον 62χρονο, φροντίζοντας στο μεταξύ να λάβουν όλες εκείνες τις πληροφορίες για το ψυχολογικό προφίλ του.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον 62χρονο, την σκυτάλη πήραν Παντελής Τσίρκας και Γιάννης Αθανασόπουλος, οι οποίοι και τον έπεισαν να αφήσει την καραμπίνα, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από συνολικά 21 ώρες διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ οι άνδρες της ΟΠΚΕ είχαν από νωρίς ακροβολιστεί σε διπλανά μπαλκόνια, χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτοί από τον 62χρονο, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να αντιδράσει σπασμωδικά.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την επιχείρηση της Αστυνομίας, τις οποίες εξασφάλισε το thebest.gr, οι αστυνομικοί ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και μόλις ο 62χρονος εξαντλημένος από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις, συναίνεσε στο αίτημα των διαπραγματευτών να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί, οι άνδρες της ΟΠΚΕ εισέβαλλαν στο διαμέρισμα και τον ακινητοποίησαν, λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter