Το Βερολίνο δεν βλέπει άμεση ομαλοποίηση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

Το Βερολίνο δεν βλέπει άμεση ομαλοποίηση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

Η Γερμανία δεν βλέπει άμεση λύση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μέταλλα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας σήμερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ άφησε κατάπληκτους τους συμμάχους του χθες υπαναχωρώντας από το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) στον Καναδά, όπου αναφερόταν η ανάγκη για «ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο» και η σημασία της καταπολέμησης του προστατευτισμού.

«Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να ενεργήσουν αποφασιστικά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεσα κάποια λύση, τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα».

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις εμπορικές ανισορροπίες. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε υπόψη πραγματικά επιχειρήματα. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να συμβεί μεταξύ φίλων και εταίρων και όχι μέσω αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Αλτμάιερ.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε ότι η σύνοδος των ηγετών της G7 παρήγαγε «εμπόδια» προσθέτοντας ότι πρόσθετοι δασμοί από την κυβέρνηση του Τραμπ όχι μόνο θα πλήξουν τους συμμάχους των ΗΠΑ αλλά και την ίδια την αμερικανική οικονομία.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι η χθεσινή υπαναχώρηση του Τραμπ από το τελικό ανακοινωθέν της G7 μέσω Twitter είναι «απογοητευτική και κάπως θλιβερή». Η ίδια υποσχέθηκε μια απάντηση της ΕΕ στους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που να συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η Μέρκελ αναμένεται να έχει σήμερα συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ρομπέρτο Αζεβέντο, τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter