Το δημόσιο διεκδικεί αποδοχές υπαλλήλων που είχαν πλαστά δικαιολογητικά

Το δημόσιο διεκδικεί αποδοχές υπαλλήλων που είχαν πλαστά δικαιολογητικά

Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη διευκρινίζει ότι οι μη νόμιμες δαπάνες που πληρώθηκαν με οποιοδήποτε τίτλο πληρωμής καταλογίζονται σε αυτόν που τις έλαβε, εφόσον έχει συντελέσει στη μη νόμιμη πληρωμή και γενικώς σε κάθε αχρεώστητη πληρωμή, ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του.

Αφορμή για την απόφαση αυτή είναι ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο γενικό λογιστήριο του κράτους σχετικά με το εάν υφίσταται υποχρέωση αναζήτησης των αποδοχών των υπαλλήλων, των οποίων η πράξη διορισμού τους ανακλήθηκε λόγω χρήσης πλαστών δικαιολογητικών.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και της επιστροφής των χρημάτων πρέπει να προηγηθεί κρίση περί της υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στις προϋποθέσεις του νόμου, κάτι το οποίο πρέπει να κάνει η διεύθυνση διοικητικού προσωπικού του εκάστοτε φορέα και όπου κρίνεται αναγκαίο θα πρέπει να ζητείται η συμβολή και της νομικής υπηρεσίας του φορέα.

Το θέμα βέβαια είναι εάν η διεύθυνση προσωπικού του κάθε φορέα θα αποφασίσει υπέρ του δημοσίου ή υπέρ των επίορκων υπαλλήλων, ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται να συμβεί στην ελληνική πραγματικότητα… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter