Το ΔΝΤ κρίνει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος ακόμη «κι αν περάσει» του Σόιμπλε

Το ΔΝΤ κρίνει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος ακόμη «κι αν περάσει» του Σόιμπλε

Με το ένα πόδι εκτός του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται το ΔΝΤ, καθώς σε έκθεσή του θεωρεί πως το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο ακόμα και αν υιοθετηθούν οι προτάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην έκθεση για την βιωσιμότητα του χρέους που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου στις 6 Φεβρουαρίου αναφέρεται ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο ακόμη και αν υιοθετηθεί το δημοσιονομικό μονοπάτι που προτείνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, δηλαδή τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για περίοδο δέκα ετών.

Με δεδομένο ότι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η βιωσιμότητα του χρέους, η θέση του Ταμείου προφανώς και περιγράφει τις προθέσεις ή τις επόμενες κινήσεις του.

Η εξέλιξη αυτή, (που είναι και η βασική αιτία για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης) έρχεται την ώρα που τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς την παρουσία του Πολ Τόμσεν (δήλωσε ασθένεια), συσκέπτονται από το πρωί στις Βρυξέλλες ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter