Το Documento είναι οι αναγνώστες του – Διαδικτυακή προσπάθεια στήριξης της εφημερίδας

Το Documento είναι οι αναγνώστες του – Διαδικτυακή προσπάθεια στήριξης της εφημερίδας

Μια ανάρτηση στο Facebook ενός αναγνώστη της εφημερίδας Documento έρχεται να στηρίξει διαδικτυακά την νέα προσπάθεια της εφημερίδας, μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο Σταύρος, αφήνει την “ηλεκτρονική” του ταυτότητα, απευθύνεται στους αναγνώστες – χρήστες του Facebook με το όνομά του και εξηγεί γιατί πρέπει να στηριχθεί το Documento.

Είμαι ο Σταύρος, το μέλος της ομάδας μας που υπογράφει ως ./snb_blp. Για λίγο, για αυτό εδώ το κειμενάκι, ξεχάστε τους fictional characters bloopers ως χαρακτήρες, κι ας μιλήσουμε λίγο σαν πραγματικοί άνθρωποι όπως είμαστε εκτός διαδικτυακής ζωής.

Με τον Κώστα Βαξεβάνη και τις εκδοτικές του προσπάθειες δεν έχω απολύτως καμία άλλη σχέση, πέραν μιας χαλαρής κοινωνικής που αναπτύχθηκε με αφορμή τη συμβολή μου στο άνοιγμα της ΕΡΤ.

Δεν ξέρω αν η υπόλοιπη ομάδα συμφωνεί σε αυτό που θα κάνω, αλλά θα είμαι ευθύς και χωρίς περιστροφές. Σας παρακαλώ, εγώ προσωπικά, να στηρίξετε το Documento αγοράζοντάς το. Αν το κάνετε δεν θα κερδίσω κάτι, αν όμως δεν το κάνουμε αυτό, όλοι θα χάσουμε ένα έντυπο που παραμένει δημοσιογραφικό με την έννοια του όρου που πλέον χάνεται.

Οχι, δεν θα βάλω προφάσεις και ανθρώπινες ασπίδες όπως κατά καιρούς έπραξαν άλλοι, γράφοντας σεντόνια υποκρισίας για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Οχι, δεν θα αγιογραφήσω “ιστορικά έντυπα” και άλλες τέτοιες ανούσιες μπούρδες. Και όχι, δεν θα πω για δάνεια που θα χαθούν, διότι απλά, δεν υπάρχουν τέτοια ανοίγματα.

Αν χαθεί το Documento, θα χάσουμε εμείς. Θα χάσουμε την δυνατότητα να τους ελέγχουμε, να μαθαίνουμε τις αλητείες τους για τις οποίες μας είπαν πως μαζί τα φάγαμε. 

Θα διευκολύνουμε, άθελά μας, την επικοινωνιακή τακτική του Δούρειου Ιππου που αποτελεί την διαχρονική μέθοδο ανέλιξης του φασισμού στην εξουσία, την διάχυση της ευθύνης που τελικά απαλλάσσει τον ένοχο, την κατάργηση της μνήμης που προστατεύει τα θύματα.

Έτσι θα δώσουμε ισχυρά κίνητρα σε κάποια κόμματα και καριερίστες διεφθαρμένους πολιτευτάδες που έφαγαν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο σε δάνεια, να ξεπουλήσουν ως πραματευτάδες τη χώρα μας χάριν της μίζας που θα πάρουν κι έτσι να εξοφλήσουν. Θα επιτρέψουμε στην κάθε μετριότητα τηλεσαβουροπώλη να γελάει στα μούτρα μας, ενώ θα δίνει συνεντεύξεις στο CNBC προτρέποντας τους ξένους να αγοράσουν τις υποδομές λειτουργίας και κοινωνικής στήριξης των φτωχών, διότι τώρα είναι φτηνές. Ναι, το έκανε. 

Θα αφήσουμε ανεξέλεγκτους και με ασυλία κάποιους κακοποιούς, να μας λένε πως ο συγγενής του Λυκουρέζου που προκάλεσε πολύνεκρο στην Αίγινα, ήταν κάποιος υπουργός. Θα επιτρέψουμε σε οικογένειες βρικολάκων να συναντούν μυστικά τον κάθε εχθρό μας “ντόκτορ Σόιμπλε”, και να ζητούν να μας επιβάλει οικονομικό στραγγαλισμό και τις πλέον απάνθρωπες συνθήκες καταργώντας την ίδια μας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. 

Και θα δώσουμε την δυνατότητα σε μερικούς εκπρόσωπους, έρημους, βρώμικους άπληστους κι απρόσωπους, να βγάλουν πολλά λεφτά. Περισσότερα απ’ όσα με όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα. Είμαστε απειλούμενοι από την τελευταία αρπαχτή ενός ανεπανόρθωτα σάπιου πολιτικού, οικονομικού, δήθεν επιχειρηματικού και μιντιακού συστήματος.

Η μίζα που δίνουν οι οικονομικοί εκτελεστές της Ευρώπης και του ΔΝΤ ως κίνητρο για το ξεπούλημα, είναι από 5-9%. Πολλές φορές τα οφέλη για τους συντελεστές συνεχίζονται από πολλές δεκαετίες ως παροχές του ευνοημένου αγοραστή προς τον πολιτευτή που ξεπούλησε πατρίδες. Η χώρα μας, μόνο σε λιγνίτη, έχει αποθέματα 300 δις και περίπου 20 χρόνια ενεργειακής αυτονομίας, αν πάει κάτι στραβά. Μπορούμε να στηρίξουμε τους φτωχούς, μπορούμε με φθηνότερη ενέργεια για την βιομηχανία απ’ ότι σε άλλες χώρες, να τους τσακίσουμε στην ανταγωνιστικότητα για την οποία μας έχουν πρήξει. Θα μένει πολύτιμο συνάλλαγμα για χρήση σε κοινωνικές ανάγκες, ακόμα και για υποστήριξη της ζωής των ανθρώπων μας.

Η δημοσιογραφία φίλοι, στην οποία παρέχουμε τόσες διευκολύνσεις, έχει ως μόνο σκοπό την διευκόλυνση του πολίτη στην απόκτηση της πληροφορίας, και όχι της γνώμης των συμφερόντων ως είδηση. Της στεγνής είδησης, και μέσω αυτής με το φίλτρο της προσωπικής μας κρίσης, την διαμόρφωση της απόφασής μας για το τι θέλουμε την επόμενη φορά να ψηφίσουμε. Η γνωστή φράση “δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος” περιφρονεί την ίδια την ουσία της δημοκρατίας, την μόνη διαδικασία που διασφαλίζει την ελάχιστη δημοκρατία που μας επέτρεψαν να έχουμε, τις εκλογές. Εκπροσώπηση δεν υπάρχει, αλλά τώρα καταργούν και την εν λευκώ αντιπροσώπευση! Γιατί τι άλλο είναι το πολιτικό κόστος από την κατακραυγή και την καταψήφιση πολιτικών, με βάση τις προηγούμενές τους μαλακίες;

Κι αν το σύστημά τους περιφρονεί αυτό, τι νόημα έχουν οι εκλογές και ποια ουσία απομένει σε αυτές όταν ξέρεις πως ό,τι κι αν ψηφίσεις, η ίδια πολιτική θα συνεχίζεται και πάντα σε βάρος σου; Δεν εκπροσωπούμαστε όσο θα έπρεπε, ας μαθαίνουμε τουλάχιστον τι συμβαίνει.

Αν αγοράζουμε και σώσουμε τέτοια έντυπα, μπορούμε να μαθαίνουμε ποιος έκανε τι, κι έτσι να τους στείλουμε σπίτι τους. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε και πακέτο στον εισαγγελέα, γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συγκεντρωθούν τόσοι ποινικοί σε ένα μόνο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας…

Σας παρακαλώ προσωπικά λοιπόν, βάλτε ένα χεράκι. Και οι εργαζόμενοι, όλοι, αυτόβουλα και πεισματάρικα θα βάλουν. Αγοράστε το Documento. Ο χρηματοδότης εκφοβίστηκε και έκανε πίσω. Εμείς οι πολίτες όμως δεν φοβόμαστε, δεν απειλούμαστε, και σκληραίνουμε απέναντί τους όταν μας εκβιάζουν.

Έτσι δεν είναι;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1350532251656197&id=196784213697679

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter