Το Documento, το Πρώτο Θέμα, τα εκατομμύρια και ο Θέμος ως λαγός του Μητσοτάκη

Το Documento, το Πρώτο Θέμα, τα εκατομμύρια και ο Θέμος ως λαγός του Μητσοτάκη

Φως στο πανίσχυρο συστημικό τρίγωνο ΜΜΕ- Τραπεζών- Πολιτικών Κομμάτων, έριξε το δημοσίευμα του Documento της περασμένης Κυριακής. Στο δημοσίευμα παρουσιάστηκαν όλες οι σκοτεινές διαδρομές και πτυχές ακόμα μιας μιντιακής κατασκευής, αυτής της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με τις ευλογίες τραπεζών.

Το Documento, περιέγραψε βήμα προς βήμα, πώς μέσα σε τρία χρόνια από το 2005 έως το 2008, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο άσπονδος φίλος του Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Τάσος Καραμήτσος, έχοντας βάλει 100.000 ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας, βρέθηκαν να έχουν στην τσέπη 31 εκατομμύρια ευρώ. Η μέθοδος η οποία περιγράφεται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, δίνει την εικόνα μιας τεράστιας τραπεζικής απάτης, με έτερο πρωταγωνιστή τις τράπεζες και κυρίως την τράπεζα Πειραιώς.

Οι τράπεζες, έδιναν αλλεπάλληλα δάνεια σε εταιρείες φαντάσματα τις οποίες κατείχαν αρχικώς οι τρεις συνέταιροι και στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του Τριανταφυλλόπουλου, ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Τάσος Καραμήτσος, οι οποίες αγόραζαν μετοχές του Πρώτου Θέματος από τους ίδιους ως φυσικά πρόσωπα.

Το πόρισμα αποδίδει ευθύνες στα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια με «περίεργες μεθόδους» και «χωρίς εξασφαλίσεις» στις επιχειρήσεις συμφερόντων Θέμου Αναστασιάδη και δεν κατήγγειλαν τα δάνεια όταν αυτά δεν εξυπηρετούνταν. Αντιθέτως προχωρούσαν σε αναχρηματοδοτήσεις και ανανέωση περιόδου χάριτος για να φαίνονται ενήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter