Το ένοχο παρελθόν του Καναδά

Το ένοχο παρελθόν του Καναδά

Λίγο πριν από την έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στις 20 Μαρτίου, διαβάζουμε τον επίσημο κατάλογο και εντοπίζουμε τα μαργαριτάρια του. Ένα από αυτά είναι και το «HOCHELAGA, ΓΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜAΤΩΝ» από τον Καναδά.

Η ταινία που θα προβληθεί στο Πανόραμα του φεστιβάλ είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο François Girard και έχει πρωταγωνιστές τους Anne-Marie Cadieux, David LaHaye, Emmanuel Schwartz. Θυμίζουμε ότι ο Girard είναι γνωστός σκηνοθέτης τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην όπερα και το θέατρο με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Thirty-Two Short Films about Glenn Gould» γυρισμένη το 1993 να γνωρίζει διεθνή επιτυχία. Πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε η απόλυτη καταξίωση με το βραβευμένο με Όσκαρ μουσικής ταινία του «Το Κόκκινο Βιολί» . Το 2007, σκηνοθετεί την ταινία Silk, βασισμένη στο bestseller του Alessandro Baricco, και το 2014, την ταινία La leçon. Η τελευταία του δημιουργία αποτέλεσε και την επίσημη πρόταση του Καναδά για τα βραβεία Όσκαρ. Πρόκειται για μια ιστορία που προσπαθεί να συμφιλιώσει το παρόν και το παρελθόν του Καναδά – και πιο συγκεκριμένα του Μόντρεαλ- μέσα από την αποικιοκρατική ιστορία του. Η ταινία ξεκινά με μια δυνατή καταιγίδα στο Μόντρεαλ η οποία προκαλεί κατολίσθηση στο στάδιο Percival Molson. Μέσα σε λίγες ώρες το γήπεδο μετατρέπεται σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και αιώνες ιστορίας αποκαλύπτονται κάτω από το έδαφος. Ο αρχαιολόγος Baptiste Asigny, που κατάγεται από τους αυτόχθονες Mohawk, ξεκινάει την ανασκαφή ανακαλύπτοντας στοιχεία αρχαίων πληθυσμών που έζησαν στον ίδιο τόπο αλλά και πολλά θαμμένα μυστικά…

Οι προβολές του φιλμ είναι στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (22 Μαρτίου στις 18.00) και στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (27 Μαρτίου στις 20.00)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter