Το EuroWorking Group έδωσε «πράσινο φως» για την γ’ αξιολόγηση – Στα 6,7 δισ. ευρώ η δόση

Το EuroWorking Group έδωσε «πράσινο φως» για την γ’ αξιολόγηση – Στα 6,7 δισ. ευρώ η δόση

Θετική_x000D_
θα είναι η εισήγηση του EuroWorking Group στο Eurogroup της Δευτέρας για την_x000D_
ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του EWG συζητήθηκε η έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και «άναψε» το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχεται η δόση που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα από τον ESM μετά τη θετική έκβαση της συνεδρίασης.

Το συνολικό ποσό κατανέμεται σε 3,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018, σε 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και σε 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer).

Η πρώτη εκταμίευση αναμένει να λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Μετά τη θετική κατάληξη της συνεδρίασης του EuroWorking Group, άνοιξε και ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με την πολιτική έγκριση να δίνεται στο Eurogroup της Δευτέρας, 22 Ιανουαρίου.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter