Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της Unilever καλεί την εταιρεία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της Unilever καλεί την εταιρεία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας

Με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της Unilever, αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση για πώληση της δραστηριότητας του ελαιολάδου στην Ελλάδα καθώς και συνολικά στην πώληση της δραστηριότητας της μαργαρίνης, η οποία αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της επιχείρησης και επηρεάζει άμεσα πολύ περισσότερους από 1000 εργαζομένους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα συμβούλια εργαζομένων επισημαίνουν πως κατά τις διαβουλεύσεις πώλησης, βασικό κριτήριο για την επιλογή μιας προσφοράς θα πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των συνθηκών εργασίας. Όπως υπογραμμίζουν δεν είναι δυνατό, αποκλειστικό κριτήριο να είναι, ποιος ενδιαφερόμενος είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα. Αναμένουμε η Unilever να φροντίσει, αυτή η δραστηριότητα, με μακρά παράδοση, να τύχει προσεκτικού χειρισμού.

Τα συνδικάτα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων καλούν την Unilever να επαναξιολογήσει προσεκτικά τις αποφάσεις των τελευταίων μηνών και να επανατοποθετηθεί. Πρώτιστος στόχος της Unilever πρέπει να είναι η παροχή καλών προϊόντων, η προστασία του περιβάλλοντος, η συνεκτίμηση των αναγκών των εργαζομένων κατά μήκους της συνολικής αλυσίδας προστιθεμένης αξίας, όπως και η διατήρηση καλών και σίγουρων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter