Το φάντασμα του Βγενόπουλου πλανιέται πάνω από το Σάλλα

Το φάντασμα του Βγενόπουλου πλανιέται πάνω από το Σάλλα

To Documento αποκαλύπτει μια υπόθεση που αποτελεί ενδεχομένως τη βάση του ντόμινο με το οποίο στήθηκε ένα τραπεζικό σύστημα χωρίς χρήματα και οδήγησε στην κατάρρευση της χώρας.

Το 2001 ο Μιχάλης Σάλλας, έδωσε ένα κομμάτι της Τράπεζας Πειραιώς που διοικούσε, στον άγνωστο δικηγόρο Αντρέα Βγενόπουλο. Έτσι ο Βγενόπουλος έγινε ξαφνικά τραπεζίτης. Στη συνέχεια ο Βγενόπουλος ως τραπεζίτης πια, δίνει δάνεια 134 εκατοιμμυρίων στην οικογένεια του Σάλλα και σε έναν συνεργάτη του Σάλλα. Έτσι ο Σάλλας γίνεται μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια από την Τράπεζα Πειραιώς φεύγουν 120 εκατομμύρια μέσω offshore εταιρειών για να δημιουργηθούν κεφάλαια στη MIG του Βγενόπουλου.

Το 2013, μετά την κατάρρευση της Κυπριακής Οικονομίας -λόγω και της τραπεζικής δραστηριότητας Βγενόπουλου- η Τράπεζα του Βγενόπουλου Marfin-Λαϊκή περνά στο Σάλλα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην στελέχους του Σάλλα, Γιώργου Προβόπουλου. Εκείνη τη στιγμή το δάνειο του Σάλλα είναι ακάλυπτο και απλήρωτο. Τι έγινε το δάνειο; Πώς η Πειραιώς αγόρασε τη Λαϊκή σε τιμή μικρότερη από το δάνειο του Σάλλα;

Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες, εμφανίζονται να αγοράζουν δάνεια τραπεζιτών και offshore εταιρείες να δίνουν κεφάλαια που καλύπτουν λογιστικά κενά . Κανένας δεν ελέγχει από πού προέρχονται τα κεφάλαια ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έδωσε ποτέ εντολή ελέγχου για το δάνειο Σάλλα, παρότι εξετάζει τα δάνεια που έδωσε ο Βγενόπουλος, έχοντας ασκήσει ακόμη και διώξεις. Το Documento θα συνεχίσει την έρευνα για αυτές τις υποθέσεις επιχειρώντας να αποκαλύψει πώς στήθηκε η ελληνική τραπεζοκλεπτοκρατία.

Μην χάσετε σήμερα στο Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter