Το HELLAS SAT στη Βουλή

Το HELLAS SAT στη Βουλή

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το σύστημα δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας, γνωστό με την επωνυμία HELLAS SAT.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει τον μακροσκελή τίτλο:

«Ανανέωση – τροποποίηση – κωδικοποίηση της σύμβασης περί παροχής ειδικής άδειας εκμετάλλευσης του αποκλειστικού δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου στη πρόσβαση και χρήση της ονομαστικής θέσης των 39ο ανατολικώς επί της τροχιάς των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων της Γης και των συσχετισμένων αυτής ραδιοσυχνοτήτων τηλεπικοινωνίας δια της κατασκευής, εκτόξευσης, λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας υπό την επωνυμία: ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT)».

Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η ανανέωση της σύμβασης και η συνέχεια παραχώρησης του δικαιώματος της χρήσης και εμπορικής δραστηριότητας των ελληνικών filings, τα οποία είναι η αίτηση απόδοσης δορυφορικών τροχιών και συσχετισμένων με αυτές ραδιοσυχνοτήτων σε ένα κράτος από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ΔΕΤ/ITU). Στο σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνονται οι όροι αλλά και τα ανταλλάγματα του ελληνικού δημοσίου από την ανανέωση της σύμβασης με τον εμπορικό πάροχο δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, Hellas Sat.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

  1. Αποκλειστική χρήση έξι αναμεταδοτών, έναντι τριών που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.
  2. Το Δημόσιο λαμβάνει ως επιπλέον αντάλλαγμα και τρεις επίγειους κομβικούς δορυφορικούς σταθμούς HUB, καθώς και 200 τερματικά για την κάλυψη των αναγκών του.
  3. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίστηκε και η πενταετής δωρεάν συντήρησή του εξοπλισμού.
  4. Τη διασφάλιση της παρουσίας της Ελλάδας στο διάστημα, καθώς και την επέκταση των σχετικών της δραστηριοτήτων.
  5. Την υπό όρους δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης των αναμεταδοτών από το Ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/11/21/5a141d0ecd3a18656739c4a4.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter